عدم گلدهی بنفشه آفریقایی
نویسنده : مدیر سایت
دوشنبه 30 خرداد 1401
بازدید: 859
زبان : فارسی
عروس گلهای آپارتمانی، بنفشه آفریقایی است که به دلیل بیتفاوت بودن به طول روز، توانایی گلدهی در تمام سال را دارد. این گیاه زینتی با ارقام مختلف و بسیار متنوع خود و با گلبرگهای آبی، قرمز، صورتی، سفید، بنفش و برگهای کلاسیک، ابلق، ساده و یا چیندار در بین گیاهان زینتی خودنمایی میکند.
برای گلدار کردن و تداوم گلدهی در بنفشه آفریقایی توجه به ۶ موضوع بسیار مهم و ضروری است.
۱. سایز گلدان: اگر گلدان بزرگ باشد تمام انرژی بوته صرف ریشهزایی میگردد. از طرفی وقتی خاک دور ریشه نسبت به حجم ریشه زیاد باشد، رطوبت اطراف ریشه زیاد خواهد بود و در نتیجه ریشه پوسیده شده و گیاه از دست میرود. بهترین گلدان، گلدانی است که قطر دهانه آن یک سوم قطر بوته باشد.
۲. خاک مخصوص بنفشه آفریقایی باید سبک و مناسب باشد. بنابراین استفاده از خاک مخصوص بنفشه آفریقایی که ترکیب مشخصی از کوکوپیت و پرلیت یا پیتماس و پرلیت است، بسیار حائز اهمیت میباشد. لازم به یادآوری است که هر ۶ تا ۸ ماه یکبار خاک گلدان باید عوض شود.
۳. دمای ۲۵-۲۳ درجه سانتیگراد، آبیاری منظم و تهویه مناسب برای گلدهی بوتهها بسیار اهمیت دارد. زیرا بنفشه آفریقایی در دمای بالای ۲۸-۲۷ درجه سانتیگراد وارد فاز رویشی میشود، با تهویه نامناسب درگیر بیماریهای قارچی میگردد و با آبیاری نامنظم برگها از اطراف شروع به پژمرده شدن و از بین رفتن میکنند.
۴. این گیاه نیاز دارد که به طور مرتب با توجه به مرحله رشد، هر دو هفته یکبار با کودهای مناسب (مثل ۲۰-۲۰-۲۰، ۱۰-۵۲-۱۰ و ۳۶-۱۲-۱۲) تغذیه شود.
۵. میزان نور جذب شده توسط بنفشه آفریقایی در سلامت و میزان گلدهی این گیاه بسیار موثر است. اگر نور کم باشد، گلدهی نخواهد داشت و اگر نور زیاد باشد لکههای قهوهای روی برگها ایجاد میگردد. اما اگر در کنار سایر موارد، نور متوسط و غیرمستقیمی دریافت کند، بهترین گلدهی را خواهد داشت.
۶. و بهعنوان آخرین نکته باید توجه کرد که اگر این گیاه درگیر کنه، شپشک و یا بیماریهای قارچی شده باشد، تا زمان درمان، گلدهی نخواهد داشت.
سوالات خود را از طریق لینک www.drgyah.com در بخش مشاوره از کارشناسان ما بپرسید و یا با شماره 09120606055 درارتباط باشید.
*دکترگیاه، پزشک گیاه شما*