آموزش تکثیر ساکولنت از طریق برگ
نویسنده : مدیر سایت    
چهار شنبه 9 مهر 1399
    
بازدید: 3412
    
زبان : فارسی
    

شاید تا به حال اسم ساکولنت به گوشتان خورده باشد و این سوال در ذهن شما به وجود آمده باشد که تکثیر ساکولنت به چه صورت است؟

یا اینکه در منزل خود یکی از این گیاهان زیبا را دارید اما شیوه نگهداری و تکثیر ساکولنت را نمی‌دانید.

 

ساکولنت چیست ؟

ساکولنت ها گروهی از گیاهان گوشتی و آبدار  با ۶۰ گونه مختلف هستند که می‌توانند به خوبی آب را در بافت‌های خود ذخیره کنند.

ساکولنت‌ها دارای برگ، ریشه یا ساقه‌های ضخیمی هستند که نه تنها قابلیت ذخیره کردن آب را دارند، بلکه می‌توانند در ایجاد رطوبت درون بافت خودشان نیز نقش مهمی را ایفا کنند.

ساکولنت‌ها می‌توانند به خوبی در محیط‌های گرم و کم آب زندگی کنند

و با کمک گرفتن از بدنه گوشتی خود به شکل شگفت‌انگیزی در این محیط‌ها زنده بمانند.

در واقع ساکولنت‌ها از طریق ایجاد یا جذب رطوبت محیط اطرافشان این قابلیت را در خود پرورش می‌دهند و به کمک این ویژگی بارز است که می‌توانند در شرایط سخت و طاقت فرسا تکثیر شوند.

محیطی که شاید هیچ گونه گیاهی توانایی بقا و رشد را در آن نداشته باشد.

 

شماره یک: برای تکثیر ساکولنت ها از برگ ابتدا باید گیاه مادری انتخاب کنید که سالم باشد و همچنین گیاه مادری باید بالغ باشد در این صورت شانس ریشه دار شدن برگ‌ها بیشتر خواهد بود. همچنین یک روز قبل از جدا کردن برگ‌ها گیاه را آبیاری کنید تا آب کافی در برگ‌ها وجود داشته باشد.

 

 شماره دو: سپس برگ‌ها را به آرامی و با پیچاندن از گیاه جدا می‌کنیم، توجه داشته باشید به گونه‌ای برگ‌ها را جدا کنید که از محل اتصال به گیاه جدا شوند و برگ‌ها نشکنند. برگ‌هایی انتخاب کنید که بالغ باشند و برگ‌هایی که تازه سبز شده باشند مناسب نیستند.

 

 

 شماره سه: حتماً از برگ‌های سالم و سبز برای ریشه دار کردن انتخاب کنید. احتمال ریشه دار شدن برگ‌های مریض و شکسته کمتر است.

 

 

شماره چهار: برگ‌های جدا شده را در محلی خنک و به دور از آفتاب مستقیم قرار می‌دهیم تا محل جدا شده خشک شود. اگر زخم انتهای برگ شما به صورت کامل پینه نبندد پس از آبیاری مقدار زیادی رطوبت جذب می‌کند و می‌پوسد. مدت زمان خشک شدن به نوع گیاه و دما و رطوبت محیط بستگی دارد و معمولاً یک هفته زمان می‌برد.

 

 

 شمار پنج: برای تسریع در ریشه زایی برگ‌ها می‌توان از هورمون‌های ریشه زایی نیز استفاده کرد. البته این مرحله ضرورتی ندارد و برگ اکثر ساکولنت ها بدون هورمون به راحتی ریشه می‌دهند.

 

 

شمار شش: پس از خشک شدن انتهای برگ‌ها آنها را به طور خوابیده بر روی بستر کاشت قرار می‌دهیم. ترکیب خاک بستر  را می‌توانید از کوکوپیت خالص تهیه کنید.

 

شماره هفت: بستر کاشت باید دارای رطوبت نسبی باشد یعنی نه زیاد خیس و نه زیاد خشک. رطوبتی در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد برای ریشه دار شدن برگ‌ها کافی می‌باشد. اگر احساس کردید خاک بستر خشک است می‌توانید بر روی آن آب اسپری کنید.

 

شماره هشت: برگ‌های کاشته شده را در محلی با نور ملایم و به دور از آفتاب مستقیم قرار می‌دهیم. آفتاب مستقیم و شدید باعث از دست دادن رطوبت برگ‌ها و در نتیجه خراب شدن آنها خواهد شد.

 

شماره نه: برگ‌های کاشته شده بسته به نوع گیاه و شرایط محیطی بعد از حدود یک هفته تا یک ماه شروع می‌کنند به ریشه زدن و ایجاد جوانه یا گیاه جدید.

 

 

شماره ده: چند روز بعد از به وجود آمدن جوانه‌ها برگ شروع به خشک شدن می‌کند و می‌توان جوانه را جدا کرد و به گلدان انتقال داد. برای جدا کردن جوانه نباید عجله کنید و زمانی که جوانه به راحتی و خود به خود از برگ جدا شد اقدام به جدا کردن نمایید.

 

شماره یازده: برای گیاه خود گلدان مناسبی انتخاب کنید. گلدان حتماً باید دارای سوراخ‌هایی در کف داشته باشد. همچنین گلدان اگر خیلی بزرگ‌تر از گیاه باشد آب زیادی در خود نگه داشته و باعث پوسیدگی ریشه می‌شود.

 

 شماره دوازده: خاکی مناسب و سبک که می‌تواند از کوکوپیت باشد آماده کنید و گیاه جدید خود را در آن بکارید.

 

شماره سیزده: گیاه کاشته شده را در محلی با نور ملایم و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

 

 

شماره سیزده: گیاه کاشته شده را بعد از چند روز می‌توانید آبیاری کنید. توجه داشته باشید نباید بلافاصله بعد از کاشت شروع به آبیاری کنید و باید اجازه بدهید گیاه ریشه زده و سپس شروع به آبیاری نمایید.

 

*سوالات بیشتر خودتون را از طریق لینک (www.drgyah.com) و در بخش مشاوره از کارشناسان ما بپرسید..

ویا با شماره زیر در ارتباط باشید .

09120606055

 

*دکترگیاه،پزشک گیاه شما

 

  سوال شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
طراحی سایت سئو مرکز طراحی وب زئوس
K_ODFB-0cGzjadBemh3nj_zxKpPKUIFAIybELw6Rzts